Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

Articol: Intretinerea bijuteriilor

Intretinerea bijuteriilor

Intretinerea bijuteriilor

Curatarea profesionala a bijuteriilor este recomandat sa fie facuta anual, in functie de cat de des sunt purtate. Consultantii magazinului Comercianti de Diamante au experienta in toate aspectele privind ingrijirea bijuteriilor, de la determinarea celei mai bune metode pentru curaţarea pietrelor, a diferitelor tipuri de metale pretioase pana la repararea sau ajustarea inelelor sau sistemelor de prindere a cerceilor.

Pe langa curatarea profesionala, ingrijirea bijuteriilor o puteti face acasa folosind produse de curatare neabrazive, cum ar fi o laveta speciala pentru bijuterii sau din microfibra si solutii de curatare.

Diamante:

Pentru a curata diamantele, utilizati o solutie speciala pe care o puteti achizitiona in magazinul nostru sau o solutie degresanta cu detergent de vase si apa calda (nu foarte fierbinte). Lasati la inmuiat cateva minute, frecati usor cu o periuta de dinti moale si clatiti cu apa calda.

Perle:

Daca sunt purtate des, perlele ar trebui fie curatate si reinsirate profesional o data pe an. Acasa stergeti usor perlele cu o carpa umeda.

Important de stiut este faptul ca bijuteriile din aur alb sunt placate cu rodiu. Acest metal pretios este folosit pentru a da culoarea alb lucioasa acoperind complet bijuteria realizata din aur. Este posibil ca prin purtarea bijuteriei sau prin contactul cu suprafete abrazive, aceasta placare cu rodiu sa fie indepartata, lasand sa se observe culoarea usor galbuie a aurului.

Examinati-va bijuteriile in mod regulat pentru a va asigura ca diamantele sau pietrele pretioase nu au joc in montura, iar gherutele, clemele si sistemele de prindere sunt sigure.

Gherutele de fixare ale pietrelor sunt deosebit de vulnerabile. Daca loviti de o suprafata tare sau prindeti de imbracaminte, se pot slabi, riscand pierderea unei pietre pretioase.

Evitati expunerea bijuteriilor de aur la inalbitori de uz casnic sau alte substante corozive care ar duce rapid la decolorarea aurului şi eventual la deteriorarea pietrelor pretioase.

De asemenea, depozitarea este importanta. In momentul achizitiei, toate bijuteriile Comercianti de Diamante sunt ambalate intr-o cutie de protectie. Va recomandam sa plasati bijuteriile in cutia originala sau alta cutie sau husa captusita corespunzator atunci cand nu le purtati.

 Anumite precautii de baza ar trebui luate cu toate bijuteriile:

Aveti grija sa va protejati bijuteriile de impactul cu suprafete dure si sa evitati contactul cu suprafete abrazive. Chiar si un diamant se poate ciobi daca este lovit cu suficienta forta sau doar in unghiul potrivit. Multe pietre precum ametistul, smaraldul, kunzitul, opalul, perla, peridotul, tanzanitul si turmalina sunt foarte delicate si usor de zgariat. Curatarea cu ultrasunete nu este sigura pentru multe pietre pretioase, asa ca va sfatuim sa consultati un profesionist inaintea folosirii acestei metode. Emailul de asemenea, se poate ciobi sau zgaria atunci cand este lovit. Pietrele pretioase pot zgaria alte pietre pretioase si pot produce uzura metalelor pretioase. Prin urmare, evitati sa stivuiti inele si bratari care ar fi vulnerabile la asemenea uzura (de exemplu purtarea mai multor bratari pe aceeasi mana sau plasarea bijuteriilor unele peste altele in aceeasi cutie).

Temperaturile extreme, parfumurile, cosmeticele si produsele chimice de uz casnic pot, de asemenea deteriora bijuteriile.

Va sugeram sa evitati purtarea bijuteriilor in timpul activitatilor care le-ar expune la riscuri.

Mai multe articole

Ghidul Diamantelor

Ghidul Diamantelor

Ghidul complet pentru inelul de logodna perfect

Află mai multe
Schimba bijuteriile vechi cu unele noi

Ai bijuterii vechi din aur pe care nu le mai porti?

La Comercianti de Diamante, primăvara vine cu vești extraordinare! In urma solicitarilor din partea voastra, am introdus in oferta Comercianti de Diamante un nou serviciu. Incepand de astazi, pe...

Află mai multe